Lezing op 21 februari 2019

Lezing op 21 februari 2019

Wat wordt er niet allemaal gepubliceerd, uitgezonden, opgezocht en georganiseerd rond voeding tegenwoordig!

De laatste tijd staat er in elke krant of tijdschrift wel ergens een artikel dat pretendeert meer te weten over het gezondheid bevorderend effect van een of andere inhoudsstof van een groente of kruid. 

Van “melk is gezond voor elk!” uit mijn kinderjaren klinkt nu vaak het tegendeel. Hoe zou dat komen?

Enkele items waarover we het kunnen hebben: 

-       Wat gebeurde en gebeurt er met wat we eten?

-       Als we hier meer over aan de weet komen, gaan we dan anders eten? 

-       Waarmee hangt de voeding van de mens samen? 

-       Welke plek en welk standpunt neemt de mens, neem jij, neem ik hierbij in?

 Ik en mijn voeding dus, in een breed perspectief.

Lutje van Boxelaer is voedingsconsulente, diëtiste-herboriste en werkt al jaren in samenwerkingsverbanden met huisartsen, osteopaten en andere gezondheidswerkers. Ze heeft zich door meerdere stromingen laten inspireren en situeert zich op de veelkleurige brug tussen reguliere en antroposofische inzichten, met een overtuigde holistische aanpak. 
een organisatie van de cultuurgroep